2014. március 17., hétfő

Koncentrációs pontok - Mitől fog szikrát vetni benned az ihlet?




Az emberi figyelem kétélű eszköz. Ha huzamosan egy helyre irányítjuk akkor csodákra képes, nagy felfedezések, festmények, szimfóniák származhatnak belőle. Alkotó ötlet, ihlet száll meg minket, és minden más ingert kizár az agyunk.

http://www.gbcdecatur.org/files/Creation.jpg


 Egy szakdolgozat megírása ezt az osztatlan, tiszta figyelmet igényli, és mekkora élvezet az, amikor végre elveszünk a munkában, az órák tovaröppennek! Na de amíg ebbe a magasztos állapotba eljutunk. 


http://i1.ytimg.com/vi/UAKNR6pM59A/hqdefault.jpg

Hány kommentet kell legörgetni, hány indexes cikket kell elolvasni, hány youtube videót kell végignézni, mire neki tudunk állni az alkotásnak!? És ebben áll a kétélűség: elménk olyan, mint egy kíváncsi mosómedve; folyton a szemétben matat. Bocs index, youtube, és minden kedves kommentelő, de tény, hogy állandóan izgalmas új ingereket keresünk, amik gyorsan tudják kielégíteni a kíváncsiságunkat.




Mit lehet tenni, hogy mágikus gyorsan, pöccintésre alkotói transzba kerüljünk?



  1. NAPIREND - ez tűnik a legnehezebbnek, de ilyenkor egyszerűen fel kell kelni, meg kell sikálni azokat a fogakat, és a müzlis tál és gőzölgő tea mellett fel kell csapni a gépet. ha előbb "pihensz" egy kicsit - még egyszer miért is lennél fáradt? - akkor el fog úszni a nap
  2. ZABÁLÁS - szóval a tapasztalat azt mutatja, hogy nagy étkezések után hajlamosak vagyunk kifeküdni, amikor minden vér kiszalad az agyunkból, és gyomortáji lassú égést folytat. érdemes ezért kis adagokban többször enni, így egész nap szinten tudjuk tartani az energiaszintünket, ja és igyunk sokat! de ne csak kólát.
  3. MOZGÁS - oh, hogy nincs rá időd? ez egyszerűen nem igaz. nem-nem. ha reggel vágsz neki az uszodának, ha ebéd előtt átdzsalsz a legközelebbi fitnisszbe, , vagy akárcsak ha sétálsz egyet sötétedés után, a fizikai mozgásra szüksége van  a szervezetednek, hogy ne verj gyökeret, és hogy pihentetőt tudj aludni éjszaka.
  4. [NEM HIVATALOS rekreácós tevékenységek - ... ]
  5. INTERNET - jó, tudom, hogy ez főbűn, hogy odaragadunk a netre mint csirizes sas ha falhoz vágják - nem én, Nagy Lajos - de ha önismeretünk birtokában  és némi önkontrollt gyakorolva korlátos időtartalomban innen-onnan tartalmakat csippentünk fel, az a       klausztrofóbia elleni intézkedésnek is tekinthető,  egy csetüzenet megfogalmazása által úgy érezhetjük, hogy törődtünk ma is a barátainkkal, és nevethetünk is. Akár.

A két mai kedvenc

- a CINEMASINS hapsi jobb, mint a Hollywood Hírügynökség. Nevezhettek hazaárulónak, de így van.



... éés Nagy Lajos mindig jó, és a humora is ragadós:



A SAS

"A sas ragadozó madár, ami azt jelenti, hogy ha egy sast csirizzel bekenünk, és a falhoz vágjuk, hát odaragad. Ettől a tulajdonságától teljesen függetlenül, a sas kisebb élő állatokkal táplálkozik.

A sasnak sokféle fajtája van, amelyek színre és nagyságra különböznek egymástól, legkisebb a mezei sas vagy kánya, legnagyobb a kőszáli sas, bár van kis kőszáli sas is, amelyik csak évek múltán, ha már megnőtt, lesz nagy kőszáli sassá.

A sast sasok nemzik, és ez mindaddig így is lesz, amíg Núbia párduca nem fog szülni egy gyáva nyulat.

A sas igen bátor madár, a nálánál gyengébb állatokat, amelyek védekezni képtelenek, halálukat megvető bátorsággal végzi ki, és eszi meg, amiért is a madarak királyának nevezik.

Száraz, napos időben látni, amint a sas szép szabályos köröket ír le a levegőben, és mind magasabbra és magasabbra emelkedik, aztán siklórepüléssel zuhan le csaknem a földig, amiért is a sast a repülőgépfélék családjához sorozzuk. (Linné mgfrdl. sírjbn.)

A sast nagy előszeretettel vadásszák, ami úgy történik, hogy a fészke közelében lesbe áll a vadász, megvárja, míg a sas repülni kezd, akkor golyót ereszt bele, s a sas, ha a golyó talált, motorhiba miatt kénytelen leereszkedni. Akkor a vadász odamegy hozzá, és európai módszer szerint foglyul ejti, azaz agyonüti.

A sas igen okos állat, a repülésben kiváló, technikai kísérletekkel is foglalkozik. Föl van jegyezve róla, hogy egyszer egy kis gyereket akart a repülésre megtanítani, amiért is karmai közé kapta, fölvitte a magasba, és eleresztette. A kísérlet nem sikerült.

A sas a fészkét csaknem hozzáférhetetlen helyeken, igen magas fákra rakja, ahová, anélkül, hogy a fa törzsét még külön beszappanozná, nem mászhatnak föl a fészekrabló suhancok. Ide rakja a nősténysas a tojásait, nehogy a rossz emberek rántottát csinálhassanak belőlük.

A sas hangját vijjogásnak nevezik, mert hasonlít a civakodó öregasszonyok hangjához.

A sasnak olyan éles szeme van, mint a sasnak. Rendkívül messzire lát, s mikor a magasban kering, a legkisebb állatot is meglátja, és lecsap rá. Ez ellen az állatok úgy védekeznek, hogy sokan vannak, s mivel a sas közülük csak egyre csaphat le, a többiek ezáltal kinn maradnak a vízből, sőt még jól is mulatnak az úgynevezett áldozat pechjén.

A sassal közeli rokon a keselyű, ami tulajdonképpen nem más, mint egy olyan sas, amelyik döglött állatokat eszik, ami nagy ízléstelenségre, de kitűnő gyomorra vall. A keselyűk még nagyobbra is megnőnek, mint a sasok, legnagyobb köztük a kondorkeselyű, amely az Andesek vagy Andok hegyláncaiban tanyázik, amit ezért Undok hegyláncnak is szoktak nevezni.

Úgy a sasnak, mint a keselyűnek élettartama igen hosszú, néha száz év is, ami azonban e madarak kellő időben való lelövésével redukálható.

A madarak e családjához tartozik még a griffmadár, amely található a mesekönyvekben, és amely táplálkozik a mesekedvelő emberek butaságából, tehát élettartama örök. Életük a törvények védelme alatt áll, amennyiben vadászásukat, azaz a buta emberek agyonütését mindenütt szigorúan tiltják.

Igen szimpatikus a sasok közt a kétfejű sas, amely csak döglött állapotban látható, s hajdan címereken tanyázott."

1920, Képtelen természetrajz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése