2014. március 22., szombat

A lebegés feszült érzése a Ludwig Múzeumban - Reigl Judit kiállítása

    A március 21-e késő délutánját mi Reigl Judit kiállításmegnyitóján töltöttük. A hosszú idő óta Franciaországban élő és alkotó festő képeire az első naptól fogva rengetegen kíváncsiak voltak. Az így kialakult kisebb hering party miatt a megnyitó után a kiállítás összképe kevésbé volt ugyan élvezhető, de a nemzetközileg elismert művész zsenialitásából  fakadóan minket egyáltalán nem kell majd nagyon bökdösni, hogy újra visszatérjünk.




   A tavasz egyik legjobban várt életmű-kiállítása véleményünk szerint egyaránt érdekes lehet laikusnak, és szakértőnek, ne tartsunk attól, hogy az absztrakt vonalak nem tolják az arcunkba első pillantásra, hogy mit kell látnunk. Próbáljunk meg a festmények címtáblácskáitól elszakadni, nehogy aztán annak "korlátai" között merjünk csupán szubjektív véleményt kialakítani. Semmit sem muszáj gondolni... (!!!)



   A színek, vonalak, foltok összhatásának - vagy épp bizonyos részleteinek - gesztusai ugyanis valamilyen érzelmet, véleményt mindenkiből kiváltanak, ehhez azonban az kell, hogy nyugodt körülmények között legyen alkalmunk látni, a múzeum épületéből kikerülve pedig ne féljünk felvállalni gondolatainkat.



Itt nincs jó vagy rossz válasz.

http://www.ludwigmuseum.hu/site.php?inc=kiallitas&kiallitasId=894&menuId=44

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése